”Sf. Dumitru” - o şcoală, un nume, un renume


     Ca în fiecare an, şcoala Gimnazială ”Sf. Dumitru” din Craiova şi-a celebrat patronul spiritual. Manifestările dedicate evenimentului au fost variate, aşa cum a declarat prof. Elena Mihalcea, consilier educativ în cadrul instituţiei de învăţământ. De la clasele pregătitoare, până la a VIII-a, elevii şi dascălii lor au celebrat Ziua şcolii ”Sf. Dumitru” din Craiova, iar genericele activităţilor au fost mai mult decât atractive - expoziţia de colaje şi desene tematice Şcoala mea în sărbătoare, Carnavalul toamnei şi Parada costumelor eco, Târgul recoltelor, recitalul liric Emoţie de toamnă/ The Autumn Simphony, proiectul Protegez la nature!
     Cel mai important moment al zilei a fost ceremonia prin care instituţiei de învăţământ i-a fost înmânat Steagul Verde de către d-na Breben Silvia, coordonator zonal al programului Eco-şcoala. Acest proiect este implementat şi monitorizat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE), iar la nivel naţional, de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG). Şcoala Gimnazială ”Sf. Dumitru” din Craiova desfăşoară activităţi în cadrul acestui program din anul 2013, iar în urma evaluării, şcoala a primit o recunoaştere internaţională prin Certificatul Mondial de Eco-şcoală şi Steagul Verde, acestea fiind simboluri ale dezvoltării durabile, a declarant d-na prof. Carmen Pungă, coordonator de program la nivelul instituţiei.
      Purtând numele unui sfânt important, Şcoala Gimnazială ”Sf. Dumitru” din Craiova nu mai este de mult doar o denumire dintr-o listă de unităţi gimnaziale, ci o instituţie de renume, care şi-a câştigat - prin performanţele şcolare obţinute an de an - locul în fruntea instituţiilor de învăţământ doljean. Cu toate acestea, povestea continuă...